ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεντρώσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τις συγκεντρώσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των διαδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια

Η Ελληνική αστυνομία, έχει προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό και αναμένεται να κατεβάσει στους δρόμους της Αθήνας περίπου 3.000 αστυνομικούς, προκειμένου να παρακολουθούν την κατάσταση με τις διαδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ.

Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών, ενώ λόγω των διαδηλώσεων, από το πρωί της Τρίτης θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Εντοπίστηκαν 150 μολότοφ

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, βαλίτσες και τελάρα με πάνω από 150 μολότοφ ανακάλυψαν το απόγευμα της Κυριακής πυροσβέστες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια.

Οι ένοικοι των διπλανών σπιτιών ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς η μυρωδιά της βενζίνης ήταν πολύ έντονη.

Μόλις οι πυροσβέστες μπήκαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο εντόπισαν αρχικά ένα τελάρο γεμάτο με βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, ενώ συνεχίζοντας τις έρευνες βρήκαν επίσης μια βαλίτσα γεμάτη μολότοφ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τις μολότοφ θα χρησιμοποιούσαν ομάδες αντιεξουσιαστών σε επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, πιθανότατα μετά τις πορείες για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ