ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένεται ταυτοποίηση του δολοφόνου με τον δράστη στην Κέρκυρα

Αναμένεται ταυτοποίηση του δολοφόνου με τον δράστη στην Κέρκυρα
Social Media

Εν αναμονή της ταυτοποίησης του δράστη της δολοφονίας της 18άχρονης Maria L, στο Freiburg της Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες με τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας μιας 20άχρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013, οι πληροφορίες τόσο από γερμανικές όσο και από ελληνικές Aρχές, στήνουν ένα σκηνικό θρίλερ, ικανό να λάβει διαστάσεις πολιτικής έκθεσης της Ελλάδας.

Αν, τελικά, επιβεβαιωθεί το σενάριο τότε ο βιαστής και δολοφόνος της κοπέλας στη Γερμανία, κόρης Ευρωπαίου αξιωματούχου, θα είναι ο ίδιος Αφγανός πρόσφυγας που το 2013 είχε προσπαθήσει να σκοτώσει μια Ελληνίδα, 20 ετών στην Κέρκυρα, συνελήφθη, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη το ’14 και το ’15 αποφυλακίστηκε με τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, γνωστό ως «νόμο Παρασκευόπουλου». Βέβαια, θα μένει να διευκρινιστεί το πώς έφυγε από την Ελλάδα και βρέθηκε στη Γερμανία, κάτι που ενδέχεται να εκθέτει σε σημαντικότερο βαθμό τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία και τις οποίες μετάδωσε ο ανταποκριτής του CNN Greece στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, ο Αφγανός πρόσφυγας Husein K. που συνελήφθη και ομολόγησε το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Γερμανία είναι ο ίδιος με αυτόν που αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλο αφού πρώτα είχε καταδικαστεί για απόπειρα δολοφονίας στην Κέρκυρα. Οι γερμανικές Αρχές έχουν κάνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελληνικές ώστε επιβεβαιωθεί ή όχι το σενάριο της ταύτισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ελληνικές Αρχές –και πάντα υπό την προϋπόθεση της ταύτισης- ο Αφγανός συνελήφθη στην Κέρκυρα το βράδυ της 26ης Μαΐου 2013. Νωρίτερα είχε επιτεθεί στην Ελληνίδα φοιτήτρια Σπυριδούλα Χάιδου και είχε αποπειραθεί να της αρπάξει την τσάντα στην περιοχή Μουράγια. Όμως, εκείνη την ώρα περνούσε ένα αυτοκίνητο, στη θέα του οποίου ο Αφγανός σήκωσε την κοπέλα στα χέρια και την έριξε σε γκρεμό επτά μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού. Η κοπέλα έκανε διακοπές στο νησί και έμενε σε ξενοδοχείο κοντά στο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που αντελήφθη την επίθεση, σταμάτησε και ειδοποίησε για βοήθεια ενώ μερικές ώρες αργότερα ο δράστης, σύμφωνα τις τότε ανακοινώσεις της αστυνομίας, συνελήφθη από συνοριοφύλακες στην περιοχή της Κασσιόπης. Οδήγησε, μάλιστα, τους αστυνομικούς σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Μαντούκι, όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ζούσε. Κομβικό σημείο θεωρείται ότι δήλωσε πως ήταν ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, κάτι που φαινόταν να επιβεβαιώνεται μόνο από μία αίτηση χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 2013.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 ο κατηγορούμενος για την επίθεση στην κοπέλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών και, λόγω του ότι δήλωνε ανήλικος οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Κασσαβέτειας στον Βόλο. Από εκεί αποφυλακίστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015 και έκτοτε τα ίχνη του χάνονται καθώς παραβίασε και τον περιοριστικό όρο υπό τον οποίον αποφυλακίστηκε, να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομική υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ