ΕΛΛΑΔΑ

Η ανησυχία του Γ. Καλλιάνου για τα χιόνια στην Αθήνα και οι θερμοκρασίες ρεκόρ

Η ανησυχία του Γ. Καλλιάνου για τα χιόνια στην Αθήνα και οι θερμοκρασίες ρεκόρ
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ολοένα και φουντώνουν οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που θέλουν από την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανίων, να φτάνει στη χώρα μας ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «θερμοκρασίες ρεκόρ» και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ελεύθερη πτώση στον υδράργυρο.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι αυτές οι θερμοκρασίες ρεκόρ που θα σημειώνονται μετά το τέλος των χιονοπτώσεων σε κάθε περιοχή», αναφέρει ο Γ. Καλλιάνος και προσθέτει:

«Ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση του καιρού σχεδόν 11 χρόνια, από το 2006 δηλαδή και έπειτα. Δεν θυμάμαι ποτέ μια τόσο βίαιη κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών από τον βόρειο πόλο προς την περιοχή μας η οποία θα ρίξει τον υδράργυρο σε τέτοια επίπεδα που για παράδειγμα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας να αγγίξει τους -20 με -22 ℃. Αντίστοιχα στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -10 με -12 ℃ μετά το πέρας των χιονοπτώσεων».

"Χιόνια και στην Αθήνα"

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο από την Παρασκευή η Αθήνα θα ντυθεί στα λευκά ενώ θα χιονίζει ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού.

«Μετά το απόγευμα της Παρασκευής θα "παραδοθούν" και τα βόρεια προάστια της Αττικής στον λευκό επισκέπτη, ενώ το βράδυ προς τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και στα πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα του νομού».

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος για το νέο κύμα κακοκαιρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ