ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  με έναν αστυνομικό τραυματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τρομοκρατική επίθεση έγινε με αυτόματο όπλο "καλάσνικοφ" ενώ ήδη έχουν βρεθεί δύο κάλυκες του ίδιου όπλου στον δρόμο. Επίσης, μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα τραύματα του αστυνομικού προήλθαν απευθείας από τους πυροβολισμούς ή από θραύσματα τζαμιών.

final

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Την ώρα της επίθεσης οι αστυνομικοί ήταν μέσα στην κλούβα ενώ ο αστυνομικός που ήταν σκοπός έξω από το όχημα είπε ότι το μόνο που αντελήφθη ήταν ένα άτομο το οποίο στάθηκε απέναντι από την κλούβα και πυροβόλησε εναντίον τους.

final 1

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

final 2

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μεταβαίνει αυτή την ώρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε περαστικά, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

final copy

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

final 1 copy

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

final 2 copy copy

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

final 3

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο CNN Greece τη στιγμή της επίθεσης

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο CNN Greece τη στιγμή της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Περνούσα για να πάω στη δουλειά μου και ξαφνικά άκουσα τρεις πυροβολισμούς και έτρεξα προς το μαγαζί» λέει στο CNN Greece μία κυρία η οποία εργάζεται κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια τόνισε ότι δεν πρόλαβε να δει τι συνέβη και ότι μετά τους πυροβολισμούς δεν άκουσε κάτι, όπως για παράδειγμα, τον θόρυβο μίας μηχανής. «Φοβήθηκα, δεν κοίταξα τίποτα, ήρθα αμέσως στο μαγαζί» πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Για «δολοφονική και τρομοκρατική επίθεση εις βάρος της δημοκρατίας» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε σχετική ανακοίνωση, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι «αδιαφορεί για τη δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας».

«H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελεί ξεκάθαρα μια δολοφονική, τρομοκρατική, επίθεση εις βάρος της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει:

Οι ευθύνες της είναι μεγάλες καθώς παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ασφάλεια. Ευχόμαστε περαστικά στον αστυνομικό και σύντομη αποκατάσταση της υγείας του.

Σταύρος Θεοδωράκης: Κάποιος να ειδοποιήσει τον κ. Τόσκα ότι βγήκαν τα καλάσνικοφ στο κέντρο

Την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ