ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι εθνικές οδοί (vid)

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι εθνικές οδοί (vid)
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη των χώρα. Οι αγρότες των Σερρών έκλεισαν την Εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκώνα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Με τα τρακτέρ τους οι Σερραίοι αγρότες επιχειρούν να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως αναφέρει το fonh.gr. «Είμαστε αποφασισμένοι, θα σπάσουμε τα μπλόκα των αστυνομικών και θα φτάσουμε στον Προμαχώνα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

Στο σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με περισσότερα από 100 τρακτέρ, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία των αστυνομικών, που έχουν τοποθετήσει αρκετές κλούβες.

Την ίδια ώρα κλειστή παρέμεινε για λίγες ώρες και η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας. Οι αγρότες της Ηλείας είχαν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού κράτησε περίπου δύο ώρες και έληξε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

Κλειστός επ’ αόριστον παραμένει και ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Εν τω μεταξύ, το συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Παράλληλα, συγκρότησαν κλιμάκια για καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, ώστε να υπάρξει άμεση επαφή με τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν «για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα».

Στη σχετική ανακοίνωση καλούνται οι αγρότες του νομού να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, με σύνθημα 'Απ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς'.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ