ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν οκτώ νέα «τρομοπακέτα» στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Εντοπίστηκαν οκτώ νέα «τρομοπακέτα» στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι
Το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μεγάλη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι εντοπίστηκαν 8 νέα τρομοπακέτα, όπως αυτά, που είχαν σταλεί από την Ελλάδα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία. Τα νέα αυτά πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν επίσης προορισμό αξιωματούχους στο εξωτερικό. 

Ύστερα από τα δύο δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν σταλεί από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στο κτίριο του ΔΝΤ στη Γαλλία, η ελληνική αστυνομία είχε στρέψει την προσοχή της σε πιθανά τρομοδέματα που δεν έχουν σταλεί στους αποδέκτες τους στο εξωτερικό. Και η έρευνα αυτή απέδωσε καρπούς, αφού μετά από μία μεγάλη επιχείρηση και με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, εντόπισαν 8 ύποπτα πακέτα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Κρυονερίου.

Τα οκτώ αυτά δέματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχαν ως αποδέκτες οκτώ οικονομικούς παράγοντες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Οι οκτώ αυτοί παράγοντες βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Πάντως, στην πρώτη περίπτωση το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε ως παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και ως υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη δεύτερη περίπτωση του πακέτου με τα εκρηκτικά είχε παραλήπτη το στέλεχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Στα νέα αυτά τρομοδέματα η αστυνομία κατάφερε να φτάσει σε διάστημα δύο ωρών από τον πρώτο έλεγχο. Μετά τα δύο τρομοδέματα που έφτασαν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είχε δοθεί εντολή στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι να πραγματοποιούν αυξημένους ελέγχους. Μόλις εντοπίστηκαν κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης και κατέστρεψαν τα πακέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ