ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη (pics)

Πτώση ελικοπτέρου: Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη (pics)

Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς και συγχωριανοί του Ιωάννη Τζανιδάκη από τον αδόκητο θάνατό του. Στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες για να γιορτάσει το Πάσχα ο εκλιπών και μάλιστα τού είχαν ετοιμάσει μια γιορτή ειδικά για την πρόσφατη προαγωγή του σε υποστράτηγο.

Ο Κώστας Χατζηθωμάς, Ταξίαρχος εν αποστρατεία και συγγενής του Ιωάννη Τζανιδάκη, βαθιά συγκινημένος ανέφερε, ότι με την ίδια εγκύκλιο πληροφορήθηκαν την προαγωγή του γιου του και του αδικοχαμένου δεύτερου ξάδερφού του: "Έφυγε νωρίς, χωρίς να προλάβει να προσφέρει όλα όσα μπορούσε στην οικογένεια και το χωριό του, αλλά και στο στράτευμα που ως άξιο τέκνο του, υπηρέτησε με ανοδική και αξιοσέβαστη πορεία".

1AA

Δε θέλησε να σχολιάσει την αδικία να φεύγουν από τη ζωή στρατιωτικοί εν καιρώ ειρήνης, παρά μόνο, ότι στο στρατό πρέπει να είναι καλά και το προσωπικό και τα μέσα του, χωρίς να υπονοεί ο,τιδήποτε αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν του γενικά αυτονόητου της ρήσης του.

Μόλις πριν λίγες μέρες είχε βρεθεί στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την Ελεύθερνα Ρεθύμνου, ο Ιωάννης Τζανιδάκης για να γιορτάσει το Πάσχα και την προαγωγή του με γιορτή προς τιμήν του από συγγενείς και φίλους, όπως ανέφερε η Ασημένια Ξεξάκη, κάτοικος του χωριού, σοκαρισμένη από το γεγονός του ότι η οικογένεια Τζανιδάκη έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα της μοίρας με τελευταίο το σημερινό και την ίδια να εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια, ευχόμενη να είναι καλά, να τον θυμούνται και υπομονή.

2BB

Η Ελεύθερνα Ρεθύμνου φέρει το επώνυμο της ένδοξης οικογένειας Τζανιδάκη σε πλατείες και μνημεία, όπως και την πληγή του να χάνει ένα ακόμα άξιο τέκνο της με τον πιο τραγικό τρόπο.

tzanidakis copy
4 copy copy
1 copy
2 copy copy copy
3 copy copy copy copy
6 copy
7 copy

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ