Εισαγγελική έρευνα για τo εάν είναι τελικά τυφλός ο φερόμενος βιαστής της 20χρονης (pics)

Κανένα δικαιολογητικό για την κατάσταση της όρασης του δεν προσκόμισε στην ανακρίτρια ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος, που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 20χρονης φοιτήτριας, την ίδια ώρα που στην υπόθεση παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα πιστοποιητικού τυφλότητας που ανάρτησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος και να εντοπιστεί από ποιον φορέα χορηγήθηκε.

Η πλευρά του θύματος, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παρακαλεί για «διακριτικό χειρισμό» στην υπόθεση, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της 20χρονης και της οικογένειάς της. Μέσω των δικηγόρων τους, Δήμητρας Ρίζου και Νίκου Κακολιά, η φοιτήτρια και η οικογένεια της αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα.

Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».

DAFNI copy

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Ελευθέριος Ειρηνάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, τόνισε πως ο εντολέας του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Ωστόσο, δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από τα ΚΕΠΑ, σύμφωνα με το οποίο βεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας του. Ο συνήγορος ζητά μάλιστα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό τυφλότητας.

Ερωτηθείς πώς ο κατηγορούμενος κινείται με άνεση, παρότι η όρασή του δεν τον βοηθά, απάντησε πως:
Eπειδή το ατύχημα με τα μάτια του το έπαθε πρόσφατα, δεν είναι εκ γενετής τυφλός, μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινείται με σκιές και με φως. Δεν ξεχωρίζει δηλαδή πρόσωπα αλλά σκιές.

 

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, επανέλαβε και ενώπιον της ανακρίτριας πως με την 20χρονη είχαν συμφωνήσει έναντι αμοιβής να «του κάνει σεξουαλικές χάρες» και φέρεται να υποστήριξε πως από το υλικό των καμερών που είχε στο υπόγειο της Δάφνης προκύπτει ότι η κοπέλα συναινούσε σε όσα γίνονταν.

Ο 52χρονος απολογήθηκε για τις κατηγορήθηκε κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμού κατ'εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης