ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή των πυροβολισμών στο Εφετείο (vid)

Η στιγμή των πυροβολισμών στο Εφετείο (vid)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Φωτογραφία αρχείου

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, μετά την νέα αναβολή στη δίκη της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου, όταν ένας συγγενής του θύματος την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Όπως ήταν λογικό επικράτησε πανικός με τους άνδρες της αστυνομίας να τον ακολουθούν, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Από τους πυροβολισμούς, που ήταν στον αέρα, δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία το όπλο ήταν ένα 38αρι περίστροφο, ενώ ο δράστης είχε πάνω του είκοσι φυσίγγια.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό παραμένει αν ο "πιστολέρο", προηγουμένως είχε μπει με το όπλο στη αίθουσα του Εφετείου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Εφετείο αναμένει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους επιτελείς της Αστυνομίας και έχει ζητήσει να ενημερώνεται άμεσα για το πλήρες ιστορικό του συμβάντος όπως θα προκύψει από τις καταθέσεις τόσο του ίδιου του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα όσο και από άλλους μάρτυρες.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο δράστης βρισκόταν μέσα στο κτίριο του Εφετείου έχοντας πάνω του το όπλο ο Εισαγγελέας θα ζητήσει την διενέργεια έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται όταν εισέρχονται πολίτες στο Εφετείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ