ΕΛΛΑΔΑ

Λουκάς Παπαδήμος: Η κατάθεση του φρουρού του - Η αποκάλυψη για το μηχάνημα της Βουλής

Λουκάς Παπαδήμος: Η κατάθεση του φρουρού του - Η αποκάλυψη για το μηχάνημα της Βουλής
EUROKINISSI

Στα μηχανήματα X Ray της Βουλής επικεντρώνουν την προσοχή τους οι αρχές, που ερευνούν πώς έφτασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού αλλά και οι συνεργάτες του, τη χθεσινή ημέρα είχαν παραλάβει αλληλογραφία από το σπίτι, από την Τράπεζα της Ελλάδας και από την Ακαδημία Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός φρουρός είπε "παρέλαβα στις 11 παρά είκοσι το πρωί από το σπίτι του, τον κύριο Παπαδήμο μαζί με την αλληλογραφία που έπρεπε να ελεγχθεί. Όταν φτάσαμε στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήρα τέσσερις φακέλους που ήταν από την αλληλογραφία του σπιτιού του και πήγα στη Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου και μετά από λίγο, μου τους επέστρεψαν αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος".

4142868

Πηγή: Eurokinissi/ Μπόλαρη Τατιάνα

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθούσαν, ο αστυνομικός φρουρός ήταν αυτός που πήγαινε την αλληλογραφία του σπιτιού στη Βουλή για έλεγχο, ενώ την υπόλοιπη αλληλογραφία την έπαιρναν για έλεγχο οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου στα μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η έρευνα στη μνήμη των μηχανημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν αρνητική, καθώς δεν εντοπίστηκε πουθενά ο ύποπτος φάκελος να έχει περάσει από το συγκεκριμένο ακτινογραφικό μηχάνημα.

Τώρα προσπαθούν από τις κάμερες που υπάρχουν στη Βουλή να διαπιστώσουν αν πράγματι ο αστυνομικός πήγε στη Βουλή για τον έλεγχο και πως έγινε ο χειριστής να μην είδε στο φάκελο τα καλώδια. Επίσης γίνεται έρευνα για το αν τα μηχανήματα ελέγχου της Βουλής έχουν μνήμη ή είναι τόσο παλιά που δεν κρατούν ως αρχείο κανένα από τα αντικείμενα που ελέγχονται.

Εκτός κινδύνου ο Λουκάς Παπαδήμος

Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παραμένει σε σταθερή κατάσταση νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό.

«Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση και εξέλιξη των τραυμάτων του είναι ομαλή. Για το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Όσον αφορά τους δύο συνοδούς του, που επίσης τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση, έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ