ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Καταργείται το πεδίο των παιδαγωγικών σχολών

Πανελλήνιες: Καταργείται το πεδίο των παιδαγωγικών σχολών
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Σχεδόν με «λευκή» κόλλα στο μάθημα βαρύτητας (Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας) εισήχθη ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων στα παιδαγωγικά τμήματα πέρσι.

Με αυτήν την επιχειρηματολογία που βέβαια επιβεβαιώνεται ως ένα βαθμό από το γεγονός ότι το 1/3 των παιδαγωγικών πήρε την κατιούσα με μόρια εισαγωγής που δεν άγγιζαν ούτε τα 10.000, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας την απόφασή του να καταργήσει από την επόμενη χρονιά δηλαδή από τις πανελλαδικές του Ιουνίου 2018, το 4ο επιστημονικό πεδίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών, υπάρχει τροπολογία που ορίζει την κατάργηση του 4ου πεδίου που αφορά τις παιδαγωγικές σχολές.

Αντί της απομόνωσής τους, το υπουργείο Παιδείας επιλέγει το άλλο άκρο, να τις ανοίξει από όλα τα επιστημονικά πεδία (πχ όπως συμβαίνει με τα ΤΕΦΑΑ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν τους συνδυασμούς μαθημάτων της επιλογής τους ώστε να ανοίξουν ένα ή δυο επιστημονικά πεδία και θα έχουν παράλληλα πρόσβαση στα παιδαγωγικά.

Πέραν της ορθότητας ή μη της παραπάνω απόφασης, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την τακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών και μάλιστα μέσω διαρροών, καθώς ακόμα το εν λόγω δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ