ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στα Δωδεκάνησα live: Δύο νεκροί στην Κω και δεκάδες τραυματίες - Πανικόβλητοι οι κάτοικοι

Σεισμός στα Δωδεκάνησα live: Δύο νεκροί στην Κω και δεκάδες τραυματίες - Πανικόβλητοι οι κάτοικοι

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές στην Κω είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρότατο σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και συγκλόνησε όλα τα Δωδεκάνησα. Το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές.

Ένας Σουηδός 27 χρονών και ένας Τούρκος 39, είναι οι δύο νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Κω. Παράλληλα, τέσσερις τραυματίες, οι τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν με σινούκ στο Ηράκλειο της Κρήτης για νοσηλεία. Η κατάσταση των τριών χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή ενώ ένας εξ αυτών έχει ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια.

Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.

Οι κάτοικοι της Κω έχουν πανικοβληθεί. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους φοβούμενοι ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό με αφορμή τους ήδη αρκετούς μετασεισμούς.

Δείτε εδώ το live blogging.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ