ΕΛΛΑΔΑ

Απειλητική επιστολή στο σπίτι του προέδρου του ΣτΕ

Απειλητική επιστολή στο σπίτι του προέδρου του ΣτΕ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες Αρχές, όταν εντοπίστηκε ένας ύποπτος φάκελος στο σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου και ο αστυνομικός φρουρός διαπίστωσε πως ο εν λόγω φάκελος δεν ανέγραφε αποστολέα, συνεπώς τον έκρινε «ύποπτο». Άμεσα ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία, η οποία ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή έστειλε αστυνομικό στο σημείο για να παραλάβει τον φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στον έλεγχο δεν απεικονίσθηκε κάτι απειλητικό ή ύποπτο στο περιεχόμενο του φακέλου κι έτσι ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος απουσίαζε κι ενημερώθηκε τηλεφωνικά.

Πέρασαν έξι ημέρες ώσπου να ανοίξει τον επίμαχο φάκελο ο κ. Σακελλαρίου, για να διαπιστώσει πως ο άγνωστος αποστολέας ανέφερε στην απειλητική του επιστολή στοιχεία και πληροφορίες που δεν είναι ευρέως γνωστά για τον πρόεδρο του ΣτΕ, όπως για παράδειγμα το απόμερο εκκλησάκι το οποίο επισκέπτεται.

Εκτιμάται ότι η απειλητική επιστολή δεν σχετίζεται με την πρόσφατη παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, με αφορμή την κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και δικαστές, δεδομένου ότι ο φάκελος έφθασε στο σπίτι του αρκετές μέρες νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ