ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας - Κλειστή η γραμμή κοντά στον Δομοκό

Λαμία: Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας - Κλειστή η γραμμή κοντά στον Δομοκό
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε κοντά στον Δομοκό, λίγο πριν φτάσει στον σταθμό της Καλλιπεύκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι του τρένου, μετά τη μηχανή, και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα. Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου 4 χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σημαντικές βλάβες στη γραμμή. Στη συνέχεια εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού μόλις η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.

Ούτε οι πλέον έμπειροι τεχνικοί του ΟΣΕ μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων, ενώ οι ζημιές φαίνεται πως είναι αρκετά σημαντικές, γεγονός που θα προκαλέσει ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν και να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες στη σιδηροδρομική γραμμή.

Από τα ξημερώματα η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει αποκλεισμένη και η ταλαιπωρία των επιβατών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη. Στον σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβιβάζονται σε λεωφορεία και κινούνται μέχρι τον Δομοκό για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από κει και μετά με τρένο. Το αντίστροφο γίνεται για τους επιβάτες που κινούνται προς την Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ