ΚΟΣΜΟΣ

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: Ο εξερευνητής των αιθέρων που «περπατά» στα σύννεφα

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: Ο εξερευνητής των αιθέρων που «περπατά» στα σύννεφα
Capture/Video/CNNi

«Δεν αποζητώ την αδρεναλίνη ή μεγάλες συγκινήσεις. Οι εμπειρίες είναι εκεί έξω όμως (σ.σ. στη φύση). Θέλω να βιώσω όσο το δυνατόν περισσότερα».

Ο Kien Lam είναι ένας άνθρωπος με πολύ ξεκάθαρους στόχους. Από μικρός ήθελε κάτι που φαινόταν αδιανόητο… να περπατήσει στον ουρανό.

Χρειάστηκε πολύ δουλειά, όμως, για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Να βρεθεί πάνω σε ένα αεροπλάνο και να κρέμεται από τα φτερά tου, απολαμβάνοντας την ελευθερία του.

Σπούδασε, βρήκε μία πολύ επικερδή δουλειά, αλλά κατάλαβε ότι η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται μέσα σε ένα γραφείο. Παραιτήθηκε για να μπορέσει να γνωρίσει τον κόσμο και να ζήσει όσα ονειρευόταν.

Έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης, ακόμη και σε μέρη που σπάνια πατά ανθρώπινο πόδι.

Η ζωή του έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν ξεκίνησε μαθήματα στο Mason Wing Walking Academy, όπου έμαθε, βήμα-βήμα, πώς να «περπατά» στον ουρανό.

Οι κινήσεις μοιάζουν με βήματα μπαλέτου, είναι πολύ συγκεκριμένες και η μηχανικές - μετά από μεγάλη εξάσκηση.

Όταν ανεβαίνει στο αεροπλάνο, ο Lam δεν έχει καμία απολύτως επικοινωνία με τον πιλότο. «Δεν έχω κανέναν να μου μιλάει στο αυτί, κανείς δεν μου λέει τι να κάνω», σημειώνει ο ίδιος και τονίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική και αξίζει τα λεφτά της – πληρώνεις 1.000 δολάρια.

Για να μπορεί να καλύπτει τα έξοδά του, ο Kien Lam εργάζεται ως φωτογράφος και φτιάχνει ταινίες μικρού μήκους από τις περιπέτειές τους.

A lifelong adventurer tries to literally walk on clouds, by Lilit Marcus

ΔΗΜΟΦΙΛΗ