Γιατί χιλιάδες πρόβατα κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης
Κυκλοφοριακό χάος ταλαιπώρησε τους οδηγούς στη Μαδρίτη την Κυριακή, λόγω πορείας… προβάτων.
Κυκλοφοριακό χάος ταλαιπώρησε τους οδηγούς στη Μαδρίτη την Κυριακή, λόγω πορείας… προβάτων.
Περισσότερα από 2.000 πρόβατα «κατέκτησαν» τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «εποχικής μετακίνησης» («Fiesta de la Trashumancia»).
Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1994, με σκοπό να αποτίει φόρο τιμής στην αγροτική κληρονομιά της περιοχής. Μάλιστα, «εκμεταλλεύεται» έναν μεσαιωνικό νόμο του 1418, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται στους βοσκούς να «κόβουν» δρόμο με τα κοπάδια τους μέσα από την πόλη!
Κάθε χρόνο, καταβάλλεται ένα ποσό για την ασφαλή διέλευση των ζώων, σε τελετή μεταξύ του δημάρχου και του βοσκού, στο δημαρχείο της πόλης, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του BBC.
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αμειβόμενης μαθητείας στις επτά ΠΕΣ της ΔΥΠΑ για τον τουρισμό
06:00
Συντάξεις Αυγούστου - Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
05:00
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα voucher - Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνοι
04:00
Δεκαπενταύγουστος: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
03:00