ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: «Επιδρομή» από… μέλισσες στην Times Square

Νέα Υόρκη: «Επιδρομή» από… μέλισσες στην Times Square
REUTERS/Brendan McDermid

Ένα… ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στην Times Square της Νέας Υόρκης, μια από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες πλατείες του κόσμου.

Η αστυνομία χρειάστηκε να αποκλείσει για αρκετές ώρες μέρος ενός δρόμου κοντά στην 43η Λεωφόρο, όταν έγινε αντιληπτό ότι ένα σμήνος χιλιάδων μελισσών έκανε την εμφάνισή του στην εμβληματική πλατεία του Μανχάταν.

Οι μέλισσες συγκεντρώθηκαν στην ομπρέλα ενός πωλητή hot dog στο σημείο, προκαλώντας έκπληξη σε Νεοϋορκέζους και τουρίστες που μάλλον το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να δουν στη βόλτα τους στην πολύβουη πλατεία ήταν αυτό.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία, και το έργο της απομάκρυνσης των μελισσών από το σημείο ανέλαβε ένας αστυνομικός, ο οποίος είναι και…. μελισσοκόμος στον ελευθερο χρόνο του.

Φορώντας την κατάλληλη στολή για να προστατευθεί από τα τσιμπήματα και χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή που έμοιαζε με ηλεκτρική σκούπα, κατάφερε μέσα σε σχεδόν 45 λεπτά να «εγκλωβίσει» τις μέλισσες οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο έως ότου επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως ήταν αναμενόμενο το ασυνήθιστο θέαμα τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, με τους τουρίστες να μη χάνουν την ευκαιρία και να απαθανατίζουν την επιχείρηση με τις κάμερές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ