ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δανός εφευρέτης παραδέχτηκε ότι διαμέλισε την Κιμ Βαλ

Ο Δανός εφευρέτης παραδέχτηκε ότι διαμέλισε την Κιμ Βαλ
Έρευνες των δυτών στην Κοπεγχάγη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MARTIN SYLVEST

Ο Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι στη συνέχεια πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της αστυνομίας, ο εφευρέτης συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ και δήλωσε στις Αρχές ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών ο ακρωτηριασμός της γυναίκας – της είχε αφαιρεθεί το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια – έγινε με πριονωτό μαχαίρι.

18338834

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TOM WALL

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν στον υπολογιστή του Μάντσον υλικό με βασανισμό και δολοφονίες γυναικών, όμως ο ίδιος δήλωσε πως στον υπολογιστή έχουν πρόσβαση και άλλα άτομα και το υλικό δεν είναι δικό του.

Ο εκατομμυριούχος υποστήριξε πως η δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ενός «φριχτού ατυχήματος», ενώ περιέγραψε λεπτομερώς στην αστυνομία πως την ώρα του θανάτου της άκουσε έναν θόρυβο και όταν πήγε να δει τι έγινε εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, η οποία, όπως τόνισε, χτυπήθηκε θανάσιμα από την καταπακτή του υποβρυχίου.

Τότε αποφάσισε να δέσει ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο γύρω από το πτώμα και να το πετάξει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε παλαιότερα στην αστυνομία, στη συνέχεια είχε αποφασίσει να βυθίσει το υποβρύχιο και να αυτοκτονήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ