Γερμανία: Σκληραίνει τη στάση του ο Λίντνερ - Δηλώνει έτοιμος για νέες εκλογές
«To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) δεν φοβάται τις νέες εκλογές. Οι θέσεις του FDP θα πρέπει να αποτυπώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του συνασπισμού. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα πάμε στην αντιπολίτευση. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για την αναταραχή. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε κανείς να πει πως σε τελευταία ανάλυση οι πεποιθήσεις μας είναι σημαντικότερες από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Συνασπισμός δεν θα προκύψει εκ του γεγονότος ότι όλοι θα έχουν εξαντληθεί (από τις διαπραγματεύσεις) και έτσι θα οδηγηθούμε υπό πίεση σε συμφωνία. Δεν έχει κανένα νόημα να σχηματισθεί μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι σταθερή και διαρκώς θα φιλονικεί.
Εάν καταστεί αναγκαίο θα ξαναπάω στις πλατείες και θα διεξαγάγω εκλογικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke /Φούνκε.
Στη συνέντευξή του τόνισε και πάλι ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι θέμα «αδιαπραγμάτευτο» και πως οτιδήποτε άλλο «θα ήταν καταστροφικό για το κύρος της Γερμανίας στην Ευρώπη», ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, η οποία «να οδηγήσει στην ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, από τη νοσηλεύτρια έως τον μηχανικό», όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λίντνερ έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και στους Πράσινους (Die Gruenen) τις τελευταίες δύο εβδομάδες των διερευνητικών συζητήσεων για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα» και με τη συνέντευξη αυτή φαίνεται πως σκληραίνει τη στάση του ακόμα περισσότερο.
Πηγή: Die Zeit, n-tv.de, Wirtschaft.de
Ισραηλινός στρατός: «Θα βρούμε και θα εξουδετερώσουμε τον Μοτζτάμπα Χαμενεϊ»
20:46
Βλήμα έπεσε κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Μπουσέρ στο Ιράν
20:38
Τετ α τετ Πιερρακάκη με Fatih Birol - Στην ατζέντα η ενέργεια και η κρίση στη Μέση Ανατολή
20:31
«Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι "ανεπαρκή"», λέει ο Ρούμπιο
20:22