ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη ληστεία στην ομάδα τού Λιούις Χάμιλτον πριν το Grand Prix της Βραζιλίας

Ένοπλη ληστεία στην ομάδα τού Λιούις Χάμιλτον πριν το Grand Prix της Βραζιλίας
REUTERS/Ueslei Marcelino

Ο Λιούις Χάμιλτον επιβεβαίωσε πως κάποια μέλη της ομάδας της Mercedes έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας από συμμορία που σταμάτησε το μίνι βαν όπου επέβαιναν και, υπό την απειλή όπλου, τους αφαίρεσε πολύτιμα αντικείμενα.

Όπως εξήγησε μέσω Twitter ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1, το περιστατικό συνέβη όταν η ομάδα έφυγε από την πίστα του Σάο Πάολο το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τα πρώτα δοκιμαστικά: «Κάποιοι από την ομάδα μου ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο, φεύγοντας από την πίστα. Οι δράστες άνοιξαν πυρ ενώ στόχευσαν με όπλο το κεφάλι ενός. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για τους συναδέλφους μου που, αν και κλονισμένοι, βρίσκονται εδώ, πάντα επαγγελματίες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes, «εκλάπησαν πολύτιμα αντικείμενα, ωστόσο όλοι είναι σώοι και αβλαβείς, το οποίο είναι και το βασικό». Όπως τόνισε ο Χάμιλτον, αυτό δεν είναι το πρώτο επικίνδυνο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται μέλη της F1: «κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο. Η F1 και οι ομάδες πρέπει να κάνουν περισσότερα, δεν υπάρχει δικαιολογία».

Το 2010, ο Τζένσον Μπάτον έπεσε επίσης θύμα ένοπλης επίθεσης ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, με τον οδηγό του (ένοπλο αστυνομικό που είχε εκπαιδευτεί σε τεχνικές αποφυγής ανάλογων περιστατικών) να καταφέρνει να διαφύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ