Γερμανία: Εκφοβισμό «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από το ύποπτο πακέτο στη χριστουγεννιάτικη αγορά
Πηγή: REUTERS/Michaela Rehle

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το ύποπτο πακέτο που παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή σε φαρμακείο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ και είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση της υπαίθριας αγοράς, είχε στόχο να εκφοβίσει και δεν ήταν μέρος ενός ευρύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για απόπειρα εκβιασμού προς την ταχυδρομική εταιρία DHL και όχι τρομοκρατική επίθεση.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, είναι σαφές ότι η απειλή, «με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα», δεν στρεφόταν εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας Χανς Γιουργκ Μέρκε έκανε λόγο για υπόθεση «ληστρικού εκβιασμού» προς την εταιρία DHL με απαίτηση για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

germany 1

Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup

Ο ίδιος, επισήμανε ακόμη ότι οι έρευνες αφορούν τόσο τον εκβιασμό όσο και την απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, καθώς, όπως είπε, αν το πακέτο είχε εκραγεί, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρότατους τραυματισμούς. Ο ίδιος εξήγησε ότι στο σημείο, όπου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, εντοπίστηκε σημείωμα με γραμμωτό κώδικα QR, ο οποίος αποκάλυπτε τον εκβιασμό.

germany 2

Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup

 

Οι αρχές του κρατιδίου ανέφεραν ότι ο δράστης ή οι δράστες βρίσκονται στην περιοχή Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και κάλεσαν τους επαγγελματίες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν παραλαμβάνουν δέματα, καθώς, αν η εταιρία δεν υποκύψει στον εκβιασμό, δεν αποκλείεται να σταλούν και άλλα πακέτα με ενδεχομένως επικίνδυνο περιεχόμενο.

germany 3

Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup

GettyImages 883690712

Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup


Διαβάστε επίσης

«Μείνετε, θα μας λείψετε»: Έκκληση της νέας «σιδηράς κυρίας» της Γερμανίας στους Βρετανούς

Brexit: Να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων, τονίζει ο Χάικο Μάας

Γερμανός ΥΠΕΞ: Πιθανές νέες συνομιλίες με τη Βρετανία εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία Μέι

Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών