ΚΟΣΜΟΣ

«Σκόπιμη ενέργεια» το χτύπημα στη Μελβούρνη, αλλά δεν συνδέεται με τρομοκρατία

«Σκόπιμη ενέργεια» το χτύπημα στη Μελβούρνη, αλλά δεν συνδέεται με τρομοκρατία
AAP/Joe Castro via REUTERS

Προβλήματα ψυχικής υγείας αντιμετώπιζε ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκόρπισε τον τρόμο την Πέμπτη στη Μελβούρνη, με τις Αρχές να ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος που έπεσε σκοπίμως πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας 16 ανθρώπους, είναι ένας 32χρονος Αυστραλός, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

"Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία", είπε ο Σέιν Πάτον, τον επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόριας.

Νωρίτερα η αστυνομία της Μελβούρνης είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, πέραν του οδηγού, σε σχέση με το περιστατικό.

Το όχημα πάτησε τους πεζούς στη Flinders Street, τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι.

«Το αυτοκίνητο τους πάτησε όλους, άτομα πετάγονταν παντού», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή ανέφερε πως είδε το όχημα να τρέχει με περίπου 100 χιλιόμετρα.

Ο δρόμος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ