ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ: Πληροφορίες για 43 νεκρούς στην επίθεση στο ξενοδοχείο

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ: Πληροφορίες για 43 νεκρούς στην επίθεση στο ξενοδοχείο
REUTERS/Omar Sobhani

Στο αίμα βάφτηκε το ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, με τη χτεσινή επίθεση των Ταλιμπάν να αφήνει πίσω της τουλάχιστον 43 νεκρούς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Αφγανούς αξιωματούχους. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο ξενοδοχείο ήταν και δύο Έλληνες πιλότοι, ένας εκ των οποίων περιέγραψε στο CNN Greece όλα όσα εκτυλίσσονταν στην Καμπούλ χτες το βράδυ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες όλων των θυμάτων, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Najib Danesh να επιβεβαιώνει νωρίτερα μόνο ότι τέσσερα από τα θύματα είναι Αφγανικής καταγωγής.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 9μμ τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση των αφγανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του ξενοδοχείου.

Οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν ήλεγχαν όροφο-όροφο το ξενοδοχείο, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους έξι οπλισμένους άντρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν κρατούσαν αρκετούς ομήρους ενώ άλλοι επισκέπτες του ξενοδοχείου είχαν αποκλειστεί στα δωμάτιά τους.

Συνολικά, η «πολιορκία» των αφγανικών δυνάμεων διήρκησε περίπου 18 ώρες. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, μεταδίδει ότι μια ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι ανέλαβε την ασφάλεια του ξενοδοχείου πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Οι αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνα για να ανακαλύψουν πώς οι μαχητές κατάφεραν να μπουν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο φυλάσσεται και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους ξένους επισκέπτες της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ