Ιταλία: 48χρονος σκότωσε την σύζυγό του και πυροβόλησε περαστικούς
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Max Rossi

Τραγικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της πόλης Καζέρτα, στην νότια Ιταλία, τη Δευτέρα. Ειδικότερα, ένας 48χρονος ιδιωτικός αστυνομικός, ο Ντάβιντε Μάγκο, δολοφόνησε με κυνηγετικό όπλο την σύζυγό του και αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας και περίστροφο, άρχισε να πυροβολεί από το παράθυρο του σπιτιού του, τραυματίζοντας τρεις περαστικούς. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, νωρίτερα, μέσα σε καφέ μπαρ, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δυο πελάτες.

Η 14χρονη κόρη του, κατάφερε να βγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από τους καραμπινιέρους.

Ο Μάγκο, πριν από έξι χρόνια, είχε υποστηρίξει ανοικτά την νεοφασιστική οργάνωση Φόρτσα Νουόβα, αλλά χωρίς να γίνει επίσημα μέλος της, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έχει αναρτήσει και φωτογραφία του, στην οποία διακρίνεται καθαρά η σημαία της οργάνωσης.

Η όλη περιοχή γύρω από το σπίτι του ιδιωτικού αστυνομικού, έχει περικυκλωθεί από καραμπινιέρους και αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον δολοφόνο να παραδοθεί.

Και ο πατέρας του δράστη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, βρίσκεται έξω από το σπίτι του και του ζητά επίμονα να βγει και να παραδοθεί.

Διαβάστε επίσης