ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Λάρι Νασάρ: Πατέρας όρμησε στον γιατρό που κακοποίησε τις τρεις κόρες του

Δίκη Λάρι Νασάρ: Πατέρας όρμησε στον γιατρό που κακοποίησε τις τρεις κόρες του
REUTERS/Rebecca Cook

Επεισοδιακά συνεχίστηκε η δίκη του πρώην γιατρού της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, Λάρι Νασάρ, με τον πατέρα τριών κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο, να επιχειρεί να πάρει το νόμο στα χέρια του, παρασυρόμενος από την οργή του. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ράνταλ Μαργκρέιβς χαρακτήρισε τον Νασάρ «αποτρόπαιο πατέρα» και άρχισε να τον καταριέται. Σε αυτό το σημείο, παρενέβη η δικαστής λέγοντάς του πως δεν επιτρέπονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ο Ράνταλ στη συνέχεια της ζήτησε να μείνει μόνος με τον κατηγορούμενο, για έστω πέντε λεπτά, μέσα σε κλειδωμένο δωμάτιο, φανερά εξοργισμένος που είχε μπροστά του τον άνδρα που κακοποίησε τα παιδιά του.

Όταν η δικαστής του είπε πως δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο (τη βία) η δικαιοσύνη, δεν κρατήθηκε και όρμηξε προς την πλευρά του πρώην γιατρού. Άμεσα, οι άνδρες της ασφάλειας τον άρπαξαν, τον έριξαν στο πάτωμα και τον σταμάτησαν πριν προλάβει να τον φτάσει.

«Τα κορίτσια δεν μένουν για πάντα μικρά»: Ο Λάρι Νασάρ «στη γωνία» από τις γυναίκες που κακοποίησε

Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με τον Ράνταλ να φωνάζει πως θέλει να τον αφήσουν μόνο με τον βιαστή. Τελικά, οι Αρχές τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα.

Αφού ηρέμησε, του επέτρεψαν να παρακολουθήσει τη δίκη και ζήτησε συγγνώμη. Είπε πως έδρασε με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν ήξερε τι θα έλεγαν οι κόρες του στο εδώλιο και επειδή ο Νασάρ κουνούσε με τέτοιο τρόπο το κεφάλι του, υπονοώντας πως όλα αυτά δεν είχαν γίνει ποτέ.

«Έχασα τον έλεγχο. Ζητώ συγγνώμη. Πλέον είμαι ήρεμος. Ντρέπομαι. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τις κόρες μου να επουλώσουν τις πληγές τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η δικαστής Τζάνις Κούνιγχαμ τελικά δεν του επέβαλλε κάποια ποινή, αλλά τον επέπληξε για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας πως το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» δεν βοηθάει.

Σημειώνεται πως ο Νασάρ επί χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες αθλήτριες, ανάμεσά τους και μικρά κορίτσια, και τις εκβίαζε να μην μιλήσουν.

Υπόθεση Νασάρ: Η αστυνομία ζητά συγγνώμη από θύμα του γιατρού

Τελικά όμως, ένωσαν τις φωνές του και μετά από πολλά χρόνια σιωπής η υπόθεση πήρε επιτέλους τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη και το δικαστήριο του Μίσιγκαν του επέβαλε ποινή φυλάκισης 175 χρόνων, αφού τα τελευταία περίπου 20 χρόνια είχε παρενοχλήσει συνολικά πάνω από 150 γυναίκες και κορίτσια.

Με πληροφορίες από: Father lunges at Larry Nassar in court before being restrained, By Eric Levenson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ