Αυστραλία: Σάλος με βίντεο που δείχνει νοσοκόμο να κακοποιεί ομογενή με αναπηρία
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Πηγή: REUTERS/Sonali Paul

Την κακοποίηση που δέχθηκε ένας 33χρονος ομογενής Έλληνας με αναπηρία από νοσηλευτή στη Βικτώρια της Αυστραλίας φέρνει στο φως το βίντεο του βίαιου περιστατικού που κυκλοφόρησε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

Οι συγγενείς του 33χρονου τοποθέτησαν κρυφή κάμερα, όταν εντόπισαν παράξενους μώλωπες στο σώματα του, και αποτύπωσαν την κακοποίηση που δέχθηκε ο άντρας, o οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. 

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του 33χρονου υποπτεύθηκε ότι κάτι συνέβαινε όταν ανακάλυψε μώλωπες στο σώμα του άντρα και διαπίστωσε πως έχανε πολλά κιλά. Παρότι παραπονέθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και έτσι αποφάσισε να βάλει την κρυφή κάμερα.

Στο βίντεο, που έχει στην κατοχή της η «Herald Sun», καταγράφεται η επίθεση που δέχθηκε ο ασθενής στις 22 Ιανουαρίου. Όπως φαίνεται στο υλικό ο νοσοκόμος αρπάζει τον 33χρονο από τον λαιμό και στη συνέχεια τον πετά στο κρεβάτι του.

Ο έλληνας ομογενής είχε πέρσι ένα σοβαρό ατύχημα – τον παρέσυρε αυτοκίνητο – με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό και να μην είναι σε θέση να μιλά.

Οι Αρχές της πόλης ενημερώθηκαν για το βίαιο περιστατικό και η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για να διαλευκανθεί η υπόθεση.


Διαβάστε επίσης

«Είμαστε όμηροι πέντε χρόνια»: Μαρτυρία από το κολαστήριο προσφύγων της Αυστραλίας

Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος Σουμάτρας

Γαλλία: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την επίθεση στο σούπερ-μάρκετ

Γαλλία: Γυναίκα επιτέθηκε και τραυμάτισε ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ