ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Heathrow ύστερα από «σοβαρή σύγκρουση»

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Heathrow ύστερα από «σοβαρή σύγκρουση»
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Hannah McKay

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ύστερα από τη σύγκρουση δύο οχημάτων στον διάδρομο προσγείωσης.

Οι εκπρόσωποι του αερολιμένα επιβεβαίωσαν πως η αστυνομία μετέβη στις εγκαταστάσεις του Heathrow, ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε στις 8 το πρωί (10 ώρα Ελλάδος) στο terminal 5.

«Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό ατύχημα», ανέφερε συγκεκριμένα μία εκπρόσωπος. «Είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές έκτακτης ανάγκης και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας πως «το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό και γίνεται προσπάθεια να μην επηρεαστούν τα ταξίδια του επιβατικού κοινού».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, δύο μέλη του προσωπικού του αεροδρομίου ενεπλάκησαν στο περιστατικό και οι Αρχές ασφαλείας παραμένουν στο σημείο.

Επιβάτες είπαν, μιλώντας στη βρετανική Sun, πως περίμεναν τουλάχιστον μία ώρα μέσα σε αεροσκάφη, καθώς πολλές από τις πύλες είχαν κλείσει.

«Επιβιβαστήκαμε και περιμέναμε. Ο πιλότος απολογήθηκε και μας ενημέρωσε για καθυστερήσεις. Φαίνεται πως μέλη του προσωπικού τραυματίστηκαν και η αστυνομία ζήτησε να εκκενωθεί η περιοχή, γεγονός που δεν επέτρεπε και σε μερικά αεροπλάνα να απογειωθούν».

Οι ίδιοι μάρτυρες έκαναν ακόμη αναφορά για παρουσία οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής περίπου 20 πτήσεις έχουν αναβληθεί, οι περισσότερες στο terminal 5.

«Σημεία του terminal 5 δεν είναι προσβάσιμα αυτή την ώρα και αυτό δημιουργεί ορισμένες καθυστερήσεις. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία», ανέφερε η British Airways.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ