ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Σλοβακία για την δολοφονία δημοσιογράφου και της συντρόφου του - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οργή στη Σλοβακία για την δολοφονία δημοσιογράφου και της συντρόφου του - Τι εξετάζουν οι Αρχές
REUTERS/Radovan Stoklasa

Η αστυνομία της Σλοβακίας αναζητά πιθανές διασυνδέσεις με το εξωτερικό στην υπόθεση της δολοφονίας ενός δημοσιογράφου και της συντρόφου του και βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές στην Τσεχία και την Ιταλία, γνωστοποίησε την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας.

Η δολοφονία του Γιαν Κούτσιακ, ηλικίας 27 ετών, και της αρραβωνιαστικιάς του Μαρτίνα Κουσνίροβα έχει συγκλονίσει τη Σλοβακία και έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμπόρ Γκασπάρ είπε ότι η αστυνομία ανέκρινε περίπου 20 ανθρώπους από τη Δευτέρα και εξετάζουν διάφορα σενάρια, περιλαμβανομένου του ενδεχομένου ο Κούτσιακ να δολοφονήθηκε λόγω της δουλειάς του.

Σλοβακικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι μεταξύ άλλων, ο Κούτσιακ ερευνούσε μια υπόθεση πιθανής απάτης με επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστεύεται ότι διοχετεύτηκαν στην ιταλική μαφία.

2018 02 27T145825Z 1065840890 RC1C8D4B1F00 RTRMADP 3 SLOVAKIA CRIME

REUTERS/Radovan Stoklasa

«Επικοινωνήσαμε, προληπτικά, πρώτα με τις αρχές της Δημοκρατίας της Τσεχίας -δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα τον λόγο- αλλά δεν υπάρχει διασύνδεση με την υπόθεση, ορισμένοι υπερέβαλλαν στην Τσεχία» σημείωσε ο Γκασμπάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Φυσικά επικοινωνήσαμε με την Ιταλία. Δεδομένων όλων όσων μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο καθένας μπορεί να συμπεράνει γιατί» πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Σλοβάκο αξιωματικό, η Europol έχει προσφέρει βοήθεια σε θέματα όπως την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, όπως είπε ο Γκασπάρ, πάνω από 20 άνθρωποι έχουν ανακριθεί, ενώ εξετάζεται από τις αρχές υλικό από κάμερες ασφαλείας.

2018 02 27T150213Z 270891199 RC1AD74FAEC0 RTRMADP 3 SLOVAKIA CRIME

REUTERS/Radovan Stoklasa

Ο αρχηγός της αστυνομίας παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών παρέχοντας πληροφορίες.

Οι δύο άνδρες στέκονταν κοντά σε ένα τραπέζι όπου είχε τοποθετηθεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ρευστό, χρήματα που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ως αποζημίωση σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην επίλυση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ