ΚΟΣΜΟΣ

Το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν αλλάζει όνομα

Το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν αλλάζει όνομα
REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo

Αλλάζει, έπειτα από 45 χρόνια, το όνομα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, με την επικεφαλής του, Μαρίν Λεπέν να παρουσιάζει τη νέα ονομασία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Έχοντας ανακοινώσει ότι το Μέτωπο θα εστιάσει την κριτική του στο μεταναστευτικό, η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί τώρα να καταστήσει το κόμμα πιο «εύπεπτο» για τους Γάλλους ψηφοφόρους, απομακρύνοντάς το από τις λεκτικές υπερβολές του ιδρυτή, πρώην προέδρου και πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Το ίδιο το κόμμα αλλά και η Λεπέν έχουν κλονιστεί από την μη επιτυχής εμφάνιση της ίδιας στο περυσινό προεκλογικό ντιμπέιτ απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν, από τα χαμηλά ποσοστά στις προεδρικές εκλογές και η εκλογή μόλις οκτώ βουλευτών στις βουλευτικές εκλογές.

Το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, που ξεκινά τις εργασίες αυτό το Σαββατοκύριακο θα της προσφέρει την ευκαιρία να απομακρύνει το κόμμα από το ελάχιστα δημοφιλές αίτημα εξόδου από το ευρώ.

«Στη Γαλλία, η ανακοίνωση του πολιτικού μας θανάτου αποτελεί παλαιά συνήθεια. Κάθε φορά που μας έθαβαν όμως, επανερχόμασταν ισχυρότεροι. Η αλλαγή ονόματος θα σηματοδοτήσει το τέλος ενός πολιτικού κεφαλαίου και την απαρχή ενός νέου, που αφορά ένα κόμμα εξουσίας, ικανό να συνάπτει συμμαχίες», είχε πει πριν από δύο εβδομάδες η 49χρονη επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ