ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Η τουρκική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Γιλντιρίμ: Η τουρκική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους Έλληνες στρατιωτικούς
REUTERS/Michaela Rehle

Νέες αιχμές άφησε εναντίον της χώρας μας ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχωρώντας παράλληλα σε μια επιθετική τοποθέτηση για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα πριν κάποιες ημέρες, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό θέμα για να μεταφέρεται στην Ε.Ε.

Εξαπέλυσε δε, «βολές» εναντίον της Αθήνας λέγοντας ότι έχει γίνει πλέον συνήθεια να «μεταφέρεται στην Ε.Ε. όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της».

Ο κ. Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ζήτησε επίσης να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημεία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία επίθεση» υπογράμμισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχουρμάν.

«Θα απαντήσουμε στις προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προχώρησε και σε νέες εμπρηστικές τοποθετήσεις για την κυπριακή ΑΟΖ, διαμηνύοντας ότι η χώρα του θα απαντήσει στις προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επεσήμανε δε, πως η Άγκυρα αλλά και οι Τουρκοκύπριοι δεν βλέπουν θετικά τις μονομερείς δραστηριότητες.

«Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικό» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ