Με αntinavtex απάντησε η Κύπρος στη νέα τουρκική πρόκληση
Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε αntinavtex, με την οποία αναφέρει ότι η νέα τουρκική Navtex (οδηγία προς ναυτιλομένους) δεν έχει την έγκριση των κυπριακών Αρχών.
Η Τουρκία με τη νέα Navtex δεσμεύει περιοχές για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Αττάλειας, η Navtex αφορά διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής.
Επίσης, η Λευκωσία εξέδωσε Navtex, που δεσμεύει περιοχή εντός του οικοπέδου 10 και αφορά τις έρευνες της ExxonMobil στο συγκεκριμένο τεμάχιο, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων της εταιρείας για προκαταρκτικές εργασίες για τη γεώτρηση, που είναι προγραμματισμένη τον Οκτώβριο.
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: Οποιαδήποτε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θα απαιτούσε συντονισμό με το Ιράν
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51
Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσετε σπίτι - Εκπλήξεις στο «Θερμόμετρο» ακινήτων
16:40