Η Ρωσία δημοσιοποίησε φωτογραφίες βυτιοφόρων με πετρέλαιο του ISIS στα σύνορα με την Τουρκία
Λίγη ώρα αφότου ο ρώσος ΥΠΕΞ, Λαβρόφ, δήλωνε πρόθυμος να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογο του για να ακούσει τι έχει να πει η τουρκική πλευρά για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, ο υφυπουργός Άμυνας, Αντόνοφ, εξαπέλυε «ρουκέτες» κατά της Άγκυρας.
Συγκεκριμένα:
- η Ρωσία -είπε- έχει αποδείξεις ότι η Τουρκία είναι ο βασικός καταναλωτής του πετρελαίου που προέρχεται από διυλιστήρια υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους
- έδωσε φωτογραφίες από δορυφόρο που -όπως σημείωσε- δείχνουν βυτιοφόρα με πετρέλαιο του ISIS να διασχίζουν τα σύνορα με την Τουρκία
- κατήγγειλε τον Ερντογάν και την οικογένειά του για δοσοληψίες με τους τζιχαντιστές. Προσέθεσε, επίσης, ότι θα επανέλθει με νέα στοιχεία μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Το νέο μπρα-ντε-φερ Ρωσίας-Τουρκίας συμπίπτει με την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ κατά του ISIS, με τους βομβαρδισμούς να στοχεύουν στη βασική πηγή προσπορισμού των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου, δηλαδή το πετρέλαιο.
ΣΠΟΡ
Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω ένα εκατομμύριο ευρώ
22:13
ΚΟΣΜΟΣ
Συναγερμός στο Παρίσι μετά από απόπειρα διάρρηξης σε μουσείο - Μία σύλληψη
22:04
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες από μπαλκόνι στη λεωφόρο Νίκης
21:53
ΣΠΟΡ
Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελική τριάδα για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
21:41
ΕΛΛΑΔΑ