ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα γραφεία του YouTube

Νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα γραφεία του YouTube

Τα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια έγιναν το τελευταίο «σκηνικό» ένοπλης βίας στις ΗΠΑ, με γυναίκα να ανοίγει πυρ και να τραυματίζει τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Η γυναίκα που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το αιματηρό περιστατικό εντοπίστηκε νεκρή από τους αστυνομικούς, με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Εντ Μπαρμπερίνι να δηλώνει ότι πιθανότατα να έβαλε τέλος στη ζωή της. «Παρόλα αυτά, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο ίδιος.

Το περιστατικό αυτό θεωρείται ασυνήθιστο, καθώς σπάνια γυναίκες βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους επιθέσεις -τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNNi ένας 36χρονος άντρας νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Ζάκερμπεργκ στο Σαν Φρανσίσκο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκε και μια 32χρονη γυναίκα.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια 27χρονη γυναίκα, η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία.

Το χρονικό

Ο Εντ Μπαρμπερίνι ανακοίνωσε ότι η άμεση δράση δέχτηκε «αρκετά τηλεφωνήματα» στις 12:46 τοπική ώρα από εργαζόμενους της εταιρείας. Τα πρώτα περιπολικά έφτασαν στους χώρους περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο καθώς εκείνη την ώρα εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τρέχοντας τα γραφεία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν τραυματία λίγα λεπτά αργότερα ενώ μέσα στο κτήριο εντοπίστηκε και μια νεκρή γυναίκα, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι η δράστις της επίθεσης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και άλλοι δύο τραυματίες. Παρότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για δεύτερο ένοπλο, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία ήλεγχε σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα. Οι Αρχές ζήτησαν από πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς για αρκετή ώρα δεν γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη.

Εικόνες από αμερικανικά δίκτυα έδειχναν εργαζόμενους να εγκαταλείπουν το κτήριο με τα χέρια ψηλά και ένας-ένας να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από τους αστυνομικούς.

Στην πρώτη της ανακοίνωση, η Google -μητρική εταιρεία του YouTube- έγραψε ότι ερευνάται «πιθανό περιστατικό με πυροβολισμούς», χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Τα κίνητρα του αιματηρού περιστατικού δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί αλλά αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να «δείχνουν» τρομοκρατική επίθεση.

Αυτό επιβεβαιώνεται, όπως ανέφερε το CNNi, και από το γεγονός ότι στο σημείο έχουν φτάσει μεν άντρες του FBI αλλά δεν έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Τραμπ: Οι προσευχές μας με όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα κεντρικά του YouTube στο Σαν Μπρούνο, Καλιφόρνια. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με όσους επηρεάστηκαν» έγραψε ο ίδιος στο Twitter, ευχαριστώντας, παράλληλα, τους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του YouTube.

Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι

Ο εργαζόμενος του YouTube Τόντ Σέρμαν, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο, έγραψε στο Twitter ότι κόσμος έβγαινε πανικόβλητος από τα γραφεία.

Άλλος εργαζόμενος, ο Vadim Lavrusik έγραψε στο ίδιο κοινωνικό μέσο: «Άκουσα πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδα ανθρώπους να τρέχουν μπροστά από το γραφείο μου. Τώρα έχω αμπαρωθεί μέσα σε ένα δωμάτιο με συνεργάτες μου».

Μιλώντας στο CNNi, εργαζόμενη του κολοσσού ανταλλαγής βίντεο αποκάλυψε ότι παρότι δεν βρισκόταν στο κτήριο, την ώρα εκείνη μιλούσε με συνάδελφό της που ήταν εκεί.

«Αναστατώθηκε και ακουγόταν πολύ φοβισμένη» είπε η γυναίκα, λέγοντας παράλληλα ότι εκείνη βρισκόταν σε άλλο κτήριο της εταιρίας λίγα μέτρα παραπέρα.

«Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι άλλο συμβαίνει…» είπε η ίδια.

Αυτήκοος μάρτυρας δήλωσε στο κανάλι KRON, που συνεργάζεται με το CNNi, ότι άκουσε αρχικά δύο ή τρεις πυροβολισμούς και στη συνέχεια άλλους δέκα. Ο εν λόγω μάρτυρας βρισκόταν σε εστιατόριο απέναντι από τα γραφεία του YouTube, όπου υπάρχουν τραπέζια στο πεζοδρόμιο.

To Σαν Μπρούνο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ