ΚΟΣΜΟΣ

Μία νεκρή και τρεις τραυματίες στην επίθεση στα γραφεία του YouTube

Μία νεκρή και τρεις τραυματίες στην επίθεση στα γραφεία του YouTube
REUTERS/Elijah Nouvelage

Μία νεκρή και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια. Νεκρή είναι η δράστης της επίθεσης, που όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε.

Η δράστης ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές στο πρόσωπο της Nasim Aghdam, όπως ενημέρωσαν δύο πηγές της αστυνομίας το CNNi. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Εντ Μπαρμπερίνι δήλωσε χθες ότι πιθανότατα να έβαλε τέλος στη ζωή της. «Παρόλα αυτά, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο ίδιος.

Το περιστατικό αυτό θεωρείται ασυνήθιστο, καθώς σπάνια γυναίκες βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους επιθέσεις -τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNNi, ένας 36χρονος άντρας νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Ζάκερμπεργκ στο Σαν Φρανσίσκο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκε και μια 32χρονη γυναίκα.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια 27χρονη γυναίκα, η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης ακόμη ένα άτομα τραυματίστηκε ελαφρά.

Κανένα εκ των θυμάτων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ούτε πρόκειται να υποβληθεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν.

Οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η δράστης να γνώριζε τουλάχιστον ένα από τα θύματα της, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη τα κίνητρά της.

Το χρονικό

Η άμεση δράση δέχτηκε «αρκετά τηλεφωνήματα» στις 12:46 τοπική ώρα από εργαζόμενους της εταιρείας. Τα πρώτα περιπολικά έφτασαν στους χώρους περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο καθώς εκείνη την ώρα εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τρέχοντας τα γραφεία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν τραυματία λίγα λεπτά αργότερα ενώ μέσα στο κτήριο εντοπίστηκε και μια νεκρή γυναίκα, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι η δράστις της επίθεσης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και άλλοι δύο τραυματίες. Παρότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για δεύτερο ένοπλο, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία ήλεγχε σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα. Οι Αρχές ζήτησαν από πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς για αρκετή ώρα δεν γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη.

Εικόνες από αμερικανικά δίκτυα έδειχναν εργαζόμενους να εγκαταλείπουν το κτήριο με τα χέρια ψηλά και ένας-ένας να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από τους αστυνομικούς.

Στην πρώτη της ανακοίνωση, η Google -μητρική εταιρεία του YouTube- έγραψε ότι ερευνάται «πιθανό περιστατικό με πυροβολισμούς», χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Τραμπ: Οι προσευχές μας με όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα κεντρικά του YouTube στο Σαν Μπρούνο, Καλιφόρνια. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με όσους επηρεάστηκαν» έγραψε ο ίδιος στο Twitter, ευχαριστώντας, παράλληλα, τους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του YouTube.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ