ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η στιγμή της εκτόξευσης πυραύλου από γαλλική φρεγάτα

Συρία: Η στιγμή της εκτόξευσης πυραύλου από γαλλική φρεγάτα
SYRIA TV via Reuters TV

Η στιγμή που οι Γάλλοι «πατούν το κουμπί» για να εκτοξευθεί ένας πύραυλος κρουζ προς έναν από τους στόχους που επλήγησαν στη Συρία, κατά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Τις εντυπωσιακές εικόνες μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Twitter η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

«Εκτοξεύοντας έναν πύραυλο κρουζ από μία από τις φρεγάτες της αποστολής μας το βράδυ στη Μεσόγειο. Στόχος: ένας τόπος παραγωγής χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», γράφει στην ανάρτησή της η γαλλίδα υπουργός.

Το βίντεο περιέχει εικόνες από τη στιγμή που «πατιέται το κουμπί» μέσα στη φρεγάτα, ενώ ακολουθούν εικόνες από την εκτόξευση του πυραύλου, με τη φωτιά και τον καπνό να κυριαρχούν στην εικόνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν την περασμένη νύκτα συντονισμένα πλήγματα στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδικωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ