ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι

Γιλντιρίμ: Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι
REUTERS/Dado Ruvic

Επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι οι «εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι» και πως αυτό «βλάπτει» τις σχέσεις των δύο χωρών. Το σχόλιο αυτό έρχεται με αφορμή από τη χτεσινή απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο στρατιωτικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γιλντιρίμ είπε σε δημοσιογράφος μετά τις προσευχές της Παρασκευής ότι είναι απαράδεκτο για τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα να «προστατεύονται από την Ελλάδα».

«Πυρά» και από το ΥΠΕΞ

«Πυρά» είχε εξαπολύσει εναντίον της χώρας μας νωρίτερα και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απόφαση αυτή έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά σε έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες» τόνισε η ανακοίνωση του υπουργείου ενώ παράλληλα υπογραμμιζόταν ότι οι «ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι άλλοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες».

«Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης».

Η Άγκυρα ζήτησε εκ νέου την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών στη γειτονική χώρα.

Χτες, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό για τον οποίο αρχικά είχε δοθεί άσυλο. Διέταξε, μάλιστα, να οριστεί ως τόπος διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρεωτική καθημερινή εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ