ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Τι αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Τι αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Η κυπριακή Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου, επαναλαμβάνει ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης του διπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου 2018 στη Λευκωσία, ανεξαρτήτως οποιονδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Παράλληλα, τοποθετείται επί δημοσιευμάτων της Δευτέρας 23 Απριλίου και της Τρίτης 24 Απριλίου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Νομική Υπηρεσία για τον διπλό φόνο και επισημαίνει ότι διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.

Προσθέτει ότι δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.

Διπλό έγκλημα Κύπρος: Θρίλερ με το σημείο της δολοφονίας του ζευγαριού

«Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες στη λήψη καταθέσεων και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ