ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Η πιτζάμα με τις κηλίδες αίματος το «κλειδί» του φονικού

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Η πιτζάμα με τις κηλίδες αίματος το «κλειδί» του φονικού
Pixabay

Μια πιτζάμα με κηλίδες αίματος, που εντοπίστηκε κρυμμένη μέσα στο σπίτι του ζευγαριού που εντοπίστηκε δολοφονημένο στην Κύπρο, θεωρείται από την αστυνομία το στοιχείο-κλειδί για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η πιτζάμα αυτή έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Αστυνομικές πηγές μιλούν και για παραλείψεις κατά τη διάρκεια των ερευνών τις πρώτες ώρες του εγκλήματος -δηλαδή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι εν λόγω πηγές, θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποιοι πρόσθετοι χειρισμοί για την εξιχνίαση του εγκλήματος, που δεν έγιναν.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές παραμένουν αισιόδοξες πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί σύντομα.

«Είναι ίσως μία από τις πιο μπερδεμένες και δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκα να διερευνήσω αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο» είπε στην εφημερίδα ένα από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας.

Με τη σειρά του, ηγετικό στέλεχος της κυπριακής αστυνομίας εμφανίστηκε αισιόδοξο σε δηλώσεις του πως αργά ή γρήγορα οι έρευνες θα αποδώσουν. «Τελικά δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα!» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη διερεύνηση ενός πολύ δύσκολου εγκλήματος με κάποιο δεδομένο, ότι δεν υπάρχει για παράδειγμα ένα φονικό όπλο, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει μαρτυρία ίσως ως προς κίνητρα κ.λπ. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων οδηγεί στο ότι η διερεύνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις πτυχές αυτές, που την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Επομένως θα πρέπει να συνεχίσει [σ.σ. η Αστυνομία] –αλλά να συνεχίσει με τη δέουσα σπουδή και ταχύτητα– γιατί η πάροδος του χρόνου δεν είναι καλός οδηγός» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ