Γιλντιρίμ: Παράλογη όποια απαίτηση για προνομιακή αντιμετώπιση των Ελλήνων στρατιωτικών
Πηγή: EPA/HEDAYATULLAH AMID/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» σημειώνει σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», χαρακτηρίζει παράλογη την όποια απαίτηση για προνομιακή μεταχείριση, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται από τις τουρκικές Aρχές τα ψηφιακά στοιχεία που κατείχαν οι στρατιώτες.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι το ένα από τα τρία τηλέφωνα που κατείχαν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης ήταν στρατιωτικό τηλέφωνο με κρυπτογράφηση.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες κρατούμενοι τυγχάνουν δίκαιας μεταχείρισης τονίζοντας ότι οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι του ελληνικού προξενείου έχουν διαρκή πρόσβαση, ενώ μετά τη σύλληψή τους, τους έχουν επισκεφθεί οι οικογένειές τους, ένας ιερέας και ένας Ευρωβουλευτής.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός απέδωσε την ένταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο, ελληνική θάλασσα, παραγνωρίζοντας τα νόμιμα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας ως παράκτιου κράτους. 

Τέλος, ο Γιλντιρίμ κάλεσε την Ελλάδα να μην δημιουργεί προβλήματα και να επιδείξει… ώριμη στάση ενώ δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο τον οποίο χαρακτηρίζει μέσο αποσυμπίεσης της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης