ΚΟΣΜΟΣ

Το… τεράστιο γράμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τραμπ

Το… τεράστιο γράμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τραμπ
twitter

Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου, κατά την οποία θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Είχε προηγηθεί η συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με το «δεξί χέρι» του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μια επιστολή, που είχε γράψει για εκείνον ο Κιμ.

Το περιεχόμενο της επιστολής μπορεί να μην έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο το ομολογουμένως τεράστιο μέγεθος του φακέλου ο οποίος την περιέκλειε, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του διαδικτύου που «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις... παρατηρήσεις τους.

Το περιεχόμενο του φακέλου παραμένει μυστικό, καθώς μετά τη συνάντησή του με τον Τσολ, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη διαβάσει την επιστολή, αν και αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, τον οποίο επικαλείται το CNN, επιβεβαίωσε πως το γράμμα είχε ήδη διαβαστεί.

Πριν φτάσει στα χέρια του Αμερικανού προέδρου πάντως, πέρασε από ενδελεχή έλεγχο από τις μυστικές υπηρεσίες για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο φάκελος να περιέχει οτιδήποτε επικίνδυνο για την ασφάλειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ