ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Η Β. Κορέα δεν αποτελεί πια πυρηνική απειλή

Τραμπ: Η Β. Κορέα δεν αποτελεί πια πυρηνική απειλή
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιστρέφοντας σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ιστορική συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως η Πιονγιάνγκ δεν αποτελεί πλέον πυρηνική απειλή.

«Όλοι μπορούν τώρα να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς απ' ό,τι την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Δεν υπάρχει πλέον πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν μια ενδιαφέρουσα και πολύ θετική εμπειρία. Η Βόρεια Κορέα έχει σπουδαίο δυναμικό για το μέλλον!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι πλέον το «μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα» των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απ' την άλλη, συνέδεσε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με τον τερματισμό κάθε ενέργειας που οδηγεί σε αντιπαλότητα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε (σ.σ. κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής) ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση, οι δύο χώρες πρέπει να δεσμευθούν να απόσχουν από το να ανταγωνίζονται» η μια την άλλη, «αμοιβαία, ώστε ναυπάρξει αμοιβαία κατανόηση», μετέδωσε το πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ