ΚΟΣΜΟΣ

Πικ νικ και γιόγκα: Το ραντεβού των γυμνιστών στην «καρδιά» του Παρισιού

Πικ νικ και γιόγκα: Το ραντεβού των γυμνιστών στην «καρδιά» του Παρισιού
facebook@ANP L'Association des Naturistes de Paris

Μια πρωτότυπη «συνάντηση», στην οποία είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι δεν θα είχαν αντίρρηση να απολαύσουν το σνακ τους ή να κάνουν γιόγκα… γυμνοί, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιουνίου στο Παρίσι.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Γυμνισμού στη γαλλική πρωτεύουσα, η Ένωση Γυμνιστών του Παρισιού, διοργανώνει ένα πικ νικ, ευελπιστώντας η κίνηση αυτή να καθιερωθεί και να «γιορτάζεται» κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.

Το ραντεβού των γυμνιστών έχει οριστεί για τις 11:30 το πρωί της Κυριακής, στο πάρκο Bois de Vincennes και η γιορτή θα ξεκινήσει με ασκήσεις γιόγκα, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν το φαγητό τους κάτω από τον ήλιο, μέσα στη φύση, γυμνοί.

Στο συγκεκριμένο πάρκο έχει καθοριστεί από τον περασμένο Αύγουστο μια «ζώνη» γυμνιστών, στην οποία τα 2,6 εκατομμύρια των Γάλλων που… ασπάζονται αυτή τη φιλοσοφία, μπορούν ελεύθερα να κάνουν τις δραστηριότητές τους ή να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη φύση χωρίς να τους… βαραίνουν τα ρούχα τους.

Πληρώνοντας ένα συμβολικό αντίτιμο ύψους 5 ευρώ, οι συμμετέχοντες εξασφαλίζουν το φαγητό τους για εκείνη την ημέρα, ενώ το μόνο που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι μια πετσέτα, για να τη στρώσουν στο έδαφος και να ξαπλώσουν πάνω της.

Η δραστηριότητα των γυμνιστών στο πάρκο θα ολοκληρωθεί στις 5:30 το απόγευμα, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μετά σε ένα εστιατόριο αποκλειστικά για εκείνους που επιθυμούν να απολαμβάνουν το φαγητό τους, όπως… τους γέννησε η μητέρα τους.

Τον περασμένο μήνα το μουσείο σύγχρονης τέχνης Palais de Tokyo, στο Παρίσι, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για να υποδεχθεί γυμνιστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στις προθήκες τους, γυμνοί.

Η Ένωση Γυμνιστών του Παρισιού, διοργανώνει αρκετές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα μέλη της, όπως για παράδειγμα κολύμβηση, μπόουλινγκ, πεζοπορίες, συναυλίες τζαζ ή συναντήσεις για κοκτέιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ