ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για απάτη η Σάρα Νετανιάχου

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για απάτη η Σάρα Νετανιάχου
REUTERS/Ronen Zvulun

Κατηγορίες για απάτη απαγγέλθηκαν κατά της Σάρα Νετανιάχου, της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σάρα Νετανιάχου θεωρείται ύποπτη ότι πέρασε στα έξοδα των φορολογουμένων εκατοντάδες γεύματα που παραγγέλθηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2013 στην πρωθυπουργική κατοικία και πως είπε ψέματα ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Στο επίκεντρο δύο ερευνών για διαφθορά βρίσκεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως έχει γίνει γνωστό, θεωρείται ύποπτος ότι δέχτηκε δώρα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, με αντάλλαγμα πρωθυπουργικά «ρουσφέτια».

Μια άλλη έρευνα προσπαθεί να διαπιστώσει εάν ο Νετανιάχου προσπάθησε να κλείσει μυστική συμφωνία με εφημερίδα για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από μέρους της.

Ο Νετανιάχου έχει καταθέσει αρκετές φορές στη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις αυτές και αρνείται πεισματικά της κατηγορίες.

Έχει, επίσης, ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας ένα «κυνήγι μαγισσών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ