ΚΟΣΜΟΣ

Μπόλτον: Ξέρουμε τι έκαναν οι Bορειοκορεάτες στο παρελθόν, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση

Μπόλτον: Ξέρουμε τι έκαναν οι Bορειοκορεάτες στο παρελθόν, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση
REUTERS/Sergei Karpukhin

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, εκτίμησε σήμερα ότι ο μεγαλύτερος όγκος του πυρηνικού αφοπλισμού της Βόρειας Κορέας μπορεί να ολοκληρωθεί εντός ενός χρόνου.

Ο Μπόλτον είπε ακόμη στην εκπομπή του CBS «Face the Nation» ότι η Ουάσιγκτον πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά γνωρίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει στο παρελθόν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Δεν υπάρχει καμία ψευδαίσθηση ανάμεσα στην διαπραγματευτική ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε καλά τι έχουν κάνει στο παρελθόν οι Βορειοκορεάτες».

Η συζήτηση με τον Πούτιν περί ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε επίσης ότι συζήτησε σχετικά με την ανησυχία για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία του 2016.

«Το ζήτημα ανάμειξης στις εκλογές ήταν σαφώς κάτι το οποίο συζητήσαμε», είπε ο Μπόλτον στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», ο οποίος πρόσθεσε ότι με τον Πούτιν συζήτησε όχι μόνο για τις προεδρικές του 2016 αλλά και για τις ρωσικές ενέργειες αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές στο Κογκρέσο καθώς και για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν αρκετά σαφής και η απάντησή μου ήταν ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε για την Ουκρανία. Δεν είναι αυτή η θέση των ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ