ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τo χρυσό στα 4x400 στους Μεσογειακούς Αγώνες

Ιταλία: Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τo χρυσό στα 4x400 στους Μεσογειακούς Αγώνες
Capture/Youtube

Έντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία αναφορικά με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η ομάδα γυναικών στα 4Χ400 στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σημείο αναφοράς της κόντρας είναι πως οι τέσσερις κοπέλες: Μαρία Μπενεντίκτα Τσιγκμπόλου, Αγιομίντε Φολορούνσο, Ραφαέλα Λουκούντο και Λιμπάνια Γκρεντότ, είναι μαύρες.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αλλά και ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας, Ρομπέρτο Σαβιάνο, έγραψαν μηνύματα στα social media:

«Η πιο όμορφη είδηση της χθεσινής ημέρας, έφτασε από τους Μεσογειακούς Αγώνες και όχι από την Ποντίντα. Κέρδισε η Ιταλία που δεν φοβάται», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ματέο Ρέντζι.

«Τα δικά τους χαμόγελα είναι η απάντηση στην ρατσιστική Ιταλία της Ποντίντα. Η πολυπολιτισμική Ιταλία που γεννήθηκε από το δημοκρατικό όνειρο δεν θα σταματήσει», ανέφερε ο Σαβιάνο.

Οι εν λόγω αναρτήσεις δόθηκαν ως απάντηση στο χθεσινό tweet του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, («πρώτα οι Ιταλοί»).

Στην επίθεση πέρασε και έτερος υπουργός, ο Τζανμάρκο Τσεντινάο: «Κερδισμένα 156 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και ο Σαβιάνο με τον Ρέντζι θυμούνται μόνο αυτά που κέρδισαν οι αθλήτριες που είναι μαύρες. Ποιος είναι ο ρατσιστής; Μπράβο σε όλους τους Ιταλούς αθλητές. Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι εκείνοι που ξεχνούν όλους τους άλλους αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ