Υπέρ της λύσης που επετεύχθη μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Χορστ Ζεεχόφερ για κλειστά κέντρα ασύλου είναι το 59% των Γερμανών, που σε νέα δημοσκόπηση χαρακτηρίζει την συμφωνία καλή. Παράλληλα, όμως, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία.

Διαβάστε επίσης

Σε ό,τι αφορά την διαμάχη μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Εσωτερικών, οι εντυπώσεις σχετικά με τον «νικητή» είναι μοιρασμένες.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, μόνο το 35% των Γερμανών δεν βρίσκει καλή την ιδέα για εγκατάσταση κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούν των άσυλο.

Γερμανία: Τι είναι η ζώνη τράνζιτ που θα δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Από την σύγκρουση των δύο εταίρων, κερδισμένη θεωρεί ότι βγήκε η κυρία Μέρκελ το 41%, ενώ πλεονέκτημα για τον κ. Ζεεχόφερ διακρίνει το 40%.

Το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα στηρίξουν τελικά την συμφωνία, ενώ το 37% πιστεύει ότι θα την απορρίψουν.

Σχετικά με την βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, οι Γερμανοί, σε ποσοστό 51% δεν πιστεύουν ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα θα φθάσει ως το 2021.


Διαβάστε επίσης

O Μάας επικρίνει όσους εναντιώνονται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Die Welt: Συνεχίζεται η γραμμή Μέρκελ

Σόιμπλε: Δεν έδωσα μάχη εναντίον της Μέρκελ

Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ: Μία «μίνι Μέρκελ» στη θέση Μέρκελ