ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit
REUTERS/Yves Herman

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέβαλε την παραίτησή του και ανταλλάσσει επιστολές με τη Ντάουνινγκ Στριτ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η παραίτηση του Ντέιβις έχει άμεση ισχύ.

Την πληροφορία για την παραίτηση του υπουργού ο οποίος είναι αρμόδιος για το Brexit μεταδίδει επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι ο Ντέιβιντ Ντέιβις προχώρησε στην παραίτησή του επειδή διαφώνησε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό για τη νέα τελωνειακή ρύθμιση.

Η Τερέζα Μέι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει βαθιές διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός

Λίγο μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις, ήρθε και η παραίτηση του υφυπουργού που είναι αρμόδιος για το Brexit, Στιβ Μπέικερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

«Ο Στιβ Μπέικερ, υφυπουργός του Brexit, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση», έγραψε ο επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής της Telegraph, Κρίστοφερ Χόουπ στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ