Έντονη ανησυχία στη Γουατεμάλα: Νέες εκρήξεις του Φουέγο
Υπό στενή παρακολούθηση είναι εκ νέου το ηφαίστειο Φουέγο στη Γουατεμάλα, μετά τις νέες ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον κρατήρα του.
Προ μηνός η έκρηξη του Φουέγο είχε καταστροφικά αποτελέσματα, καθώς στέρησε τη ζωή σε 113 άτομα, ενώ ακόμη 329 παραμένουν αγνοούμενοι.
«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα τις επόμενες ώρες ή ημέρες να δούμε μια νέα φάση έκρηξης» στον κρατήρα, που απέχει 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, τόνισε ο Νταβίντ δε Λεόν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εθνικού Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (CONRED).
Την Τρίτη, νέα ισχυρή έκρηξη στην κορυφή του ηφαιστείου προκάλεσε μια βροχή ηφαιστειακής τέφρας στα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του κώνου, ύψους 3.763 μέτρων.
Την 3η Ιουνίου, η έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο σκόρπισε θάνατο και καταστροφή, ειδικά στην κοινότητα Σαν Μιγκέλ λος Λότες.
Η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια ζώνη όπου καταγράφεται το 85% της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας στον πλανήτη.
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00