ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Γιατί τα διασωθέντα παιδιά δεν θα παρακολουθήσουν απευθείας τον τελικό του Μουντιάλ

Ταϊλάνδη: Γιατί τα διασωθέντα παιδιά δεν θα παρακολουθήσουν απευθείας τον τελικό του Μουντιάλ
Government Public Relations Department (PRD) and Government Spokesman Bureau/Handout via REUTERS

Μαγνητοσκοπημένο και όχι σε απευθείας μετάδοση, θα παρακολουθήσουν σήμερα τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης.

Αξιωματούχος του νοσοκομείου Prachanukroh Hospital της πόλης Τσιάνγκ Ράι, όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται οι διασωθέντες από την πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένο και όχι σε απευθείας μετάδοση, τον αποψινό τελικό του Μουντιάλ.

«Δεδομένου ότι ο τελικός θα μεταδοθεί αρκετά αργά για εμάς, και θέλουμε τα αγόρια να ξεκουραστούν και να μην κοιτούν πολύ ώρα τις οθόνες, το πιθανότερο είναι ότι θα μαγνητοσκοπήσουμε τον τελικό για να τους τον δείξουμε αργότερα», δήλωσε η αξιωματούχος του νοσοκομείου, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σήμερα στη Μόσχα, στις 10.00 το βράδυ, ώρα Ταϊλάνδης.

Η FIFA είχε προσκαλέσει τα αγόρια και τον προπονητή τους να παρακολουθήσουν τον τελικό στη Μόσχα, ωστόσο δεν μπορούν να μεταβούν στη Ρωσία για ιατρικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, περίπου 4.000 εθελοντές συμμετείχαν σήμερα στον καθαρισμό του χώρου γύρω από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διασώστες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση και να μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις. Οι αρχές έχουν κλείσει προς το παρόν το σπήλαιο αλλά ελπίζουν να το ανοίξουν και πάλι ως τουριστικό προορισμό, λαμβάνοντας, ωστόσο, επαρκή μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα παγιδευτεί πάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ