Έτοιμο να υποδεχθεί 50 μετανάστες το Βερολίνο
Η Γερμανία ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί χθες Σάββατο, στην έκκληση των ιταλικών αρχών
Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, να παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει το ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.
«Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου», να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Οι 450 μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.
Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.
39 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ: Στο 1,5 μίλι από τη Χίο η τραγωδία με τους 15 νεκρούς: Εκτός κινδύνου οι τραυματίες - Ελέγχεται Μαροκινός
11:13
Η Σάρον Όσμπορν «σκέφτεται σοβαρά» να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ
11:09
Από κακός του Harry Potter... «γούρι» της Πρωτοχρονιάς: Ο Draco Malfoy κατακτά την Κίνα
11:04
Ιαπωνία: Μαύρη τσάντα και ροζ στυλό... Η νέα «τάση» της Σαναέ Τακαΐτσι λίγο πριν τις εκλογές (pic)
11:04